IPv6-header

Creagraphy is gecertificeerd voor IpV6

IPv6-overzicht
Als negentiende bedrijf in Nederland hebben wij op 26 mei 2010 een IPv6 certificaat behaald. Dat wil zeggen dat in de toekomst, als het huidige internet helemaal vol zit, websites van onze klanten toch gewoon bereikbaar zijn via een "nieuwer internet".

Globaal gezien kunnen op het huidige internet ongeveer vier miljard computers worden aangesloten. Dit ligt aan de manier waarop zogenaamde IP-adressen (een uniek getal waaronder iedere computer bekend is op internet) nu zijn opgebouwd. Men verwacht dat deze adressen eind dit jaar op zullen zijn.

Om dit probleem op te lossen is er in december 1998 al een nieuw systeem bedacht, met veel langere IP-adressen, waardoor een vrijwel onbeperkt aantal computers kan worden aangesloten. Deze oplossing heet IPv6 (de zesde versie van het Internet Protocol).

Tot nu toe deden de meeste Internet Providers en websitebouwers weinig met dit IPv6. Dat komt door het grote succes van het huidige internet. Toch begint de noodzaak van de overstap naar het nieuwe systeem nu langzamerhand bij verschillende bedrijven door te dringen. Vandaar ook dat het hiernaast getoonde logo in het leven is geroepen, het toont dat een website klaar is voor de toekomst.

Door de verhuizing naar andere servers, zijn de websites van onze klanten nu ook bereikbaar voor dit nieuwe IPv6 systeem. Er verandert niets, de websites blijven hetzelfde en alles werkt als vanouds. Het enige verschil is, dat als iemand op het "nieuwe internet" een domeinnaam van een van onze klanten intypt, hij ook op die website kan komen.

Zie voor meer informatie: