Open source-header

Wat is Open Source?

In grote lijnen kan men computer-programma's en applicaties (Apps) in twee groepen indelen: "Open Source" en "Closed Source".

Bij Open Source wordt de broncode van het programma op internet gepubliceerd. Dit heeft voordelen en nadelen. Een groot voordeel is dat de code hierdoor toegankelijk is voor iedereen, en dat ook iedereen zijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van het programma. Het "brein" achter het programma is dus veel groter, en hierdoor zijn veel snellere ontwikkelingen mogelijk.

Open Source-code

De openheid van de broncode is ook meteen het nadeel. Niet alleen mensen die te goeder trouw zijn kunnen immers de code bekijken. Ook hackers maken gebruik van deze code om geslaagde inbraakpogingen te doen. Vooral Wordpress is berucht wat dat betreft.

Lees hier het verhaal over gehackte open source webshops.Terug naar Betrouwbaar en Veilig

Geen Open Source

Op internet zijn tientallen open source CMS'en die u gratis kunt downloaden. Toch hebben wij nadrukkelijk gekozen voor closed-source, omdat we veiligheid en service belangrijker vinden dan (te) veel mogelijkheden. Ook is de service van aanbieders van open-source systemen vaak minder goed, omdat ze minder betrokken zijn bij hun product.

Slecht contact

Ons CMS is helemaal door onszelf ontwikkeld. Dat heeft flink wat werk gekost zodat we het gebruik ervan niet helemaal gratis aan onze klanten kunnen aanbieden.Terug naar Betrouwbaar en Veilig

Waarom dan toch kiezen voor ons CMS?

Ons CMS lijkt misschien duurder dan die gratis te downloaden open source CMS'en zoals bijvoorbeeld Joomla, Typo3 of WordPress, maar vergis u niet. Met alleen een CMS bent u er niet. U moet ook een website hebben, om te kunnen beheren. En dat werk moet u uitbesteden, tenzij u verstand hebt van HTML, PHP en JavaScript. Ook moet uw site ergens gehost worden, zodat hij op het internet zichtbaar wordt. Dit kost geld.

Bij veel partijen moet u als u hulp nodig hebt bij het gebruik van uw CMS meestal een uurtarief betalen. Bij ons zitten hosting en support in de jaarprijs opgenomen. Net als een dagelijkse back-up...

Het kan natuurlijk zijn dat u een handige neef of buurjongen hebt, die een en ander wel even gratis voor u op wil zetten, maar onze ervaring leert dat dit vaak maar tijdelijke hulp is. Als de jongeman gaat studeren of een andere hobby neemt, is het meestal gedaan met de support.

Muizenval

Een aantal van onze klanten heeft eerst een site met een open source systeem gehad, maar was daar niet tevreden over. Nu ze met ons beheersysteem werken geven ze aan dat ze aangenaam verrast zijn over het gebruikersgemak en uitgebreidheid van ons CMS.Terug naar Betrouwbaar en Veilig