Nieuwsbrief 28: Voorjaarsvakantie 2016

Beste klanten van Creagraphy,

Het is weer bijna voorjaarsvakantie, dus sturen we u een nieuwsbrief met de volgende onderwerpen

  • Wintersport
  • Let op met afbeeldingen
  • Tip: Wist u dat... 


Wintersport

Nieuwsbrief Wintersport

Ook dit jaar hebben we besloten om er komende week even tussenuit te gaan. We vertrekken vanavond (vrijdag 26 februari) en zijn maandagochtend 7 maart weer terug op onze post. Op ons verblijf hebben we beperkt internet, we zullen dagelijks onze mail checken. 

Mocht u komende week ernstige problemen met uw website ervaren, dan kunt u een e-mail sturen naar help@creagraphy.nl. Onze zaakwaarnemer ontvangt deze mails ook en handelt uw problemen af op dezelfde manier als wij dat zouden doen. Alleen in het geval dat zowel uw website als www.web-op-maat.nl niet werken en www.google.nl of andere websites wel, kunt u ons zakelijke telefoonnummer (023-5573221) bellen. Daar wordt uitgelegd hoe u ons telefonisch op ons vakantieadres kunt bereiken.

Voor niet dringende vragen verzoeken wij u te wachten tot 7 maart, of een mailtje te sturen. Dan komen wij er na de vakantie op terug.

Mocht u zelf nog op vakantie gaan: Een heel fijne vakantie!
Let op met afbeeldingen

Foto's

Bij het op orde houden van uw website is het goed om ook regelmatig uw afbeeldingen te vervangen. Beeldmateriaal kan uw teksten en nieuwsbrieven verduidelijken en de leesbaarheid verbeteren.

En het wordt steeds eenvoudiger om aan leuke plaatjes te komen, internet staat er vol mee!

Maar pas op! Niet alles wat u op Google vindt kunt u zomaar gebruiken. Op de meeste afbeeldingen rust auteursrecht. Dat geldt niet alleen voor foto's die u via stockfoto-sites vindt (waar van die vage logo's of teksten als watermerk doorheen staan) maar ook voor "gewone" afbeeldingen. Als u zo'n foto ongevraagd van een website sleept en op uw eigen site gaat gebruiken, dan loopt u kans dat dat u op een forse boete komt te staan. Er zijn advocatenbureaus die zich gespecialiseerd hebben in het opsporen van illegaal gebruikt beeldmateriaal. Een klant van ons heeft dat helaas al aan den lijve moeten ondervinden.

Wilt u hier meer van weten kijk dan op een van deze websites: http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/foto/internet/ of http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/25264/
 
Hebt u een afbeelding op het oog die u absoluut wil gebruiken, neem dan contact op met de beheerder van de website waar u de foto hebt gevonden. Ook dan bestaat de kans dat u ervoor moet betalen, of een bronvermelding moet doen, maar dan kunt u daar zelf voor kiezen.

Gebruikt u liever afbeeldingen die zeker gratis en rechtenvrij zijn, kijk dan op een van de volgende websites:

U kunt natuurlijk ook altijd eigen fotomateriaal gebruiken of een (professionele) fotograaf vragen. 

 

 


Tip: Wist U dat...

Icoontjes

... u nu ook kleine icoontjes in uw tekst op kunt nemen. In de paragraaf-editor, waar u uw teksten schrijft, staat in de knoppenbalk nu ook een knopje met een zwart vlaggetje ( Vlag ). Als u hierop klikt verschijnt er een pop-up-scherm met allerlei kleine plaatjes, gesorteerd op onderwerp. U kunt ook zoeken op (engelse) naam, maar soms worden de plaatjes anders genoemd dan men zou verwachten. Zoek dus bij twijfel de lijst ook even handmatig door.

De afbeeldingen verschijnen in dezelfde tekstkleur en dezelfde grootte als de omringende tekst. U zou ze kunnen gebruiken om bv een Telefoon voor een telefoonnummer te zetten 

 

 


Vragen

Misschien hebt u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of suggesties. Neemt u dan gerust contact met ons op via email of (na onze vakantie) telefonisch. Wij staan altijd open voor uw opmerkingen.

Met vriendelijke groeten,

Ernst en Ineke de Moor

 Terug naar het overzicht