Milieu-header

Creagraphy en het milieu

Creagraphy draagt het milieu een warm hart toe, en wij zijn al sinds de oprichting in 1999 bezig om onze belasting van het milieu zo laag mogelijk te houden. Daarom hebben wij een aantal investeringen gedaan.

Zonne-energie

Onze computers werken al vanaf de oprichting van Creagraphy op groene stroom, omdat we vinden dat energieopwekking zo min mogelijk het milieu mag belasten.
Op 14 februari 2008 zijn we nog een stapje verder gegaan: vanaf die dag draait de apparatuur op ons kantoor met onze zelf opgewekte zonne-energie. Op het dak van ons pand bevinden zich dertien zonnepanelen die meer stroom opleveren dan onze computers verbruiken!

Klik hier voor meer informatie. De grafieken van de huidige installatie kunt u hier bekijken.

Zonne-energie

 

Webservers

Wij hebben al jaren, samen met een ander bedrijf, onze eigen webservers. Dit heeft een groot aantal voordelen. Zo kunnen wij direct ingrijpen als blijkt dat een server niet werkt, en zijn we niet afhankelijk van een derde partij.
Helaas vragen deze webservers veel stroom; ze staan immers dag en nacht aan. Onze provider zet echter windmolens in om in de benodigde elektriciteit te kunnen voorzien, waardoor het milieu niet extra belast wordt.

Bovendien wekken onze bedrijven samen voldoende groene stroom op om het verbruik van de servers ook op te kunnen vangen. Ze draaien daarom dus eigenlijk op "dubbel groene" energie!

The Green Web Foundation

Dit alles betekent dat Creagraphy volledig CO2-neutraal werkt. Daarom zijn we ook aangesloten bij The Green Web Foundation. Wij, en al onze klanten, mogen hun logo op de website vermelden zodat iedereen kan zien dat u duurzaam onderneemt.

 

Vervoer

Als het maar enigszins mogelijk is reizen wij met de fiets en/of het openbaar vervoer. Ook bij langere reistijden zien wij dit niet als probleem, omdat onderweg in bus en trein gewoon gewerkt kan worden. Onze ervaring is dan ook dat je bijna nooit een auto nodig hebt.